Provkör med en propeller från Propulse

Provkör din båtmotor med en Propulse-propeller

Vill du bli vår testförare? Uppdraget vänder sig till dig med egen båt som vill göra ett jämförande test mellan din "originalpropeller" och en dito Propulse. Vi gör bedömningen att upp emot 50% av utombordarmotorbåtarna i Sverige skulle kunna förbättra sin prestanda med rätt val av eller korrekt inställd propeller. Vi efterlyser löpande nya testförare så om du är intresserad, vänligen hör av dig till oss för en diskussion.

Rent praktiskt fungerar uppdraget så att båtägaren köper en propeller av oss, med en rabatt som bara gäller testförarprojektet. Propellern köps och betalas på någon av de mässor vi deltar i eller via kontakt med oss per telefon eller e-post. Leverans sker direkt hem fraktfritt eller lämnas ut i vår monter.

Senare mailar vi i ut en handledning till testet som är av jämförande karaktär med aktuell båt / motor.

Testet förutsätter att båten är utrustad med en varvräknare för motorvarvtalet och att farten kan registreras med en GPS, fast, handhållen eller via en Smartphone.

När vi sedan fått testresultaten i retur skickade till oss, sänder vi ett 4-pack reservblad som tack för hjälpen.

Det samlade materialet lägger vi sedan i en databas som görs tillgänglig på vår hemsida. Vi hoppas även kunna bearbeta materialet ytterligare för att bjuda in media och andra intressenter till en diskussion.

Genom intervjuer med båtägare, marinbutiker, sjöräddning, försäkringsbolag och inte allra minst studie av Transportstyrelsens utredning ”Båtlivsundersökningen 2010″, har vi kommit fram till att upp emot 50% av utombordarbåtarna i Sverige skulle kunna förbättra sina prestanda. Med det menar vi högre fart, snabbare upp i plan osv som i sin tur leder till sänkt bränsleförbrukning och bättre sjöduglighet. Dessa värden är extremt viktiga för upplevelsen, driftskostnaden och inte allra minst miljöpåverkan.

Är du intresserad av att bli en utav våra testförare, kontakta då oss på support@propulse.se eller ring +46 8 5440 1300

  • Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password